Arrangementen

Arrangementen

Kennismakingsvluchten

Luchtvaartbedrijf de Kempen biedt de mogelijk tot het maken van een kennismakingsvlucht/proefles op iedere dag van het jaar. Een vlucht boven uw woonplaats, een vlucht cadeau doen en zelfs foto's maken en filmen behoren tot de mogelijkheden.

Kennismakingsvluchten / proeflessen worden 7 dagen per week gevlogen. Iedere passagier heeft hierbij een zitplaats aan het raam, de te vliegen route kunt u bovendien zelf bepalen. Tijdens de vlucht krijgt u ruim de gelegenheid om het Brabantse- en Limburgse landschap te verkennen. Tevens kunt u vragen stellen aan de piloot. De kosten per kennismakingsvlucht van twintig minuten bedragen € 142,-. Per vlucht kunnen maximaal 3 passagiers meevliegen. Langere vluchten zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld over Eindhoven of over Roermond en Thorn aan de Maas met zijn uitgestrekte watersport gebieden. Kosten bedragen per 5 minuten extra € 35,50. Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Kempen Airport. (Alle prijzen onder voorbehoud)

Naar boven

Zelf vliegen in een motorvliegtuig

Op Kempen Airport wordt de vliegopleiding tot “piloot motorvliegen” uitgevoerd met CESSNA vliegtuigen. Een uitvoering voor twee personen, C150 en een uitvoering voor vier personen, C172.

Wij bieden u de mogelijkheid om in een C172 een proefles te nemen. U vliegt zelf, onder toezicht van een instructeur en eventueel kunnen nog twee passagiers met u meevliegen.

 • De kosten van een proefles van 20 minuten zijn € 142,-.
 • Proeflessen worden op afspraak uitgevoerd en kunnen 7 dagen per week gevlogen worden.
 • Reserveren ongeveer 5 dagen van te voren.

Naar boven

Zelf vliegen met een ultra licht vliegtuig

Een ULV/MLA is een vliegtuig met een maximum gewicht van 490 kg.

Op KEMPEN AIRPORT wordt voor de vliegopleiding voor "ULV-vlieger" o.a met "Deltavleugels" gevlogen. Ook met dit type vliegtuig heeft u de mogelijkheid om een proefles te maken. Onder de deltavleugel is plaats voor twee personen. Het vliegtuig wordt aangedreven door een motor met propellor. Bij het vliegen met een ULV/MLA wordt de droom van het vliegen als een vogel werkelijkheid. Tijdens de vlucht, zittend in de buitenlucht met de luchtstroom in het gezicht zweeft u als een vogel en u kunt zelf het vliegtuig besturen. Een fascinerende ervaring !!

 • De minimale leeftijd is zestien jaar.
 • De kosten voor een proefles van 20 minuten zijn € 114,-
 • Proeflessen worden op afspraak uitgevoerd en kunnen op zaterdag en zondag gevlogen worden.
 • Reserveren ongeveer 1 week van te voren.

Naar boven

Vlieginstructiedag

Het gehele jaar door worden door Luchtvaartbedrijf de Kempen op verzoek van bedrijven of verenigingen vliegarrangementen georganiseerd, waarbij het mogelijk is om zelf eens achter de stuurknuppel plaats te nemen en te ervaren hoe een vliegtuig start, vliegt en landt.

Voorafgaand aan de vluchten wordt een lesboek uitgereikt en een briefing gegeven. Tevens wordt de inwendige mens niet vergeten. Aan het einde volgt een rondleiding en worden de certificaten "eerste vliegles" uitgereikt.

Naar boven

Speciaal voor bedrijven en groepen

Heeft u als bedrijf of als groep iets te vieren en wilt u eens iets anders dan is een vliegarrangement een leuke uitdaging!

Vlieginstructie dagen (minimaal 12, maximaal 27 personen, telkens een drievoud).

Voorbeeld van het programma:

 • 10:00 uur ontvangst met koffie en vlaai.
 • Uitreiking vlieginstructieboeken.
 • Briefing over besturing van het vliegtuig.
 • Uitgebreide lunch.
 • 3 maal 20 minuten vliegen waarvan een vliegles zelf achter het stuur.
 • Rondleiding over de luchthaven langs verschillende typen vliegtuigen.
 • Uitreiking "Certificaat 1ste vliegles".
 • ca. 16:30 uur afsluiting. 

Neem contact met ons op voor een offerte met een naar uw wensen uitgewerkt programma.

Naar boven